As seen on Instagram: 3 profielen die je móet volgen (2)

11/12/2018

Je bent er voor of tegen, maar het valt niet te ontkennen dat Instagram hét sociale medium van het moment is. Een medium waar fashionista’s hun brood mee verdienen, maar ook een kanaal voor beeldende kunstenaars om op een esthetische manier beeldend werk online te plaatsen en zo hun publiek te verbreden. In deze rubriek lichten we drie profielen toe die je móet volgen.

 

@artsy

Wie up-to-date wil zijn en expotips van over de hele wereld wil krijgen kan @artsy volgen, het platform waarop beheerder @markatthemuseum zijn passie met zo'n 675.000 volgers deelt. Meermaals per week maakt Mark een post, met een intrigerend beeld dat op dat moment een plek geniet in een bijzondere expositie. Via de website Artsy.net krijg je nog veel meer info. Natuurlijk zijn er ook hier en daar 'partnerships' en weet je dus dat een museum betaalde voor een feed, maar desondanks zijn de posts stuk voor stuk het ontdekken waard.

 

 

 

@ballpitmag

De naam doet misschien niet meteen aan kunst denken, maar toch is het exact wat dit magazine doet. ‘Let’s connect the world with art, together’, klinkt het. Ballpitmag laat je kunst van over de hele wereld ontdekken. Het magazine deelt werk van kunstenaars op een blog en licht via Instagram telkens een tipje van de sluier. Dit werk van Einav Vaisman uit Israel kreeg onlangs een feature en bereikte zo meer mensen dan de maker ooit had kunnen hopen. @einavvaisman kan je trouwens ook volgen: op zijn profiel vind je meer van dit moois.

 

 

 

@charlotte.dumortier

Deze Antwerpse kunstenares postte haar eerste foto in 2015 en sprokkelde sindsdien meer dan 30.000 volgers bijeen. Charlotte maakt heel kleurrijke illustraties en zeefdrukken. Ze krijgt regelmatig opdrachten, onder meer voor De Morgen. Ook die resultaten kan je bewonderen op haar profiel.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT

Please reload

Kunstletters is een uitgave van Kunstwerkt.