As seen on Instagram: 3 profielen die je móet volgen (1)

8/11/2018

Je bent er voor of tegen, maar het valt niet te ontkennen dat Instagram hét sociale medium van het moment is. Een medium waar fashionista’s hun brood mee verdienen, maar ook een kanaal voor beeldende kunstenaars om op een esthetische manier beeldend werk online te plaatsen en zo hun publiek te verbreden. In deze rubriek lichten we drie profielen toe die je móet volgen.

 

1. @itsnicethat

Hip, jong en met zo’n half miljoen volgers op Instagram: het Brits magazine It’s Nice That bestaat voornamelijk online. Er komt twee keer per jaar een prachtige fysieke uitgave van het magazine uit. Wie het Instagram-account volgt, kan dagelijks bijzonder werk ontdekken van illustratoren, fotografen, grafisch ontwerpers of schilders. Krijg je als een kunstenaar een ‘feature’, dan bezorgt dat je gegarandeerd een nieuwe lading volgers, publiciteit en mogelijke nieuwe opdrachten. It’s Nice That is een enorm inspirerend online platform, dat je Instagram-feed elke dag mooier maakt.

 

 

 

2. @addyellow

De Duitse kunstenaar Brian De Graft maakt mooie schilderijen en collages, altijd op een beige achtergrond en meestal geïnspireerd door bloemen en planten. Hij heeft zo’n 30.000 volgers en gebruikt zijn kanaal om nieuw werk te tonen, opdrachten te krijgen en prints te verkopen. Zo postte hij fictieve albumhoezen om op die manier artiesten te overtuigen en nieuwe opdrachten binnen te rijven. Hij heeft ook een collegaproject met een simpel concept: hij voegt geel toe. Je kan het ontdekken via het account @addyellow. Het is een project waarbij hij wel nadenken over auteursrecht bij collages en stelt de vraag ‘Is it mine if I add some yellow?’

 

 

 

3. @the_inflatable_balloon

Gilles Tytgat startte vorige zomer dit komisch, maar tegelijk intrigerend project. Met (niet-opgeblazen) ballonnen bouwt hij portretten of stillevens na. Onze favoriet: zijn versie van werk van Mondriaan, Michaël Borremans en de Campbellsoepblikken van Andy Warhol. Soms heb je een titel nodig om te achterhalen welk kunstwerk is nagebootst, maar eenmaal je het werk in de ballonconstructie herkent, werkt het aanstekelijk. Ook een topper: de ballonversie van Premier Charles Michel. Gilles heeft nog geen 1000 volgers, maar daar kan snel verandering in komen.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT

Please reload

Kunstletters is een uitgave van Kunstwerkt.