Heilig heilig heilig de kunst!

30/8/2017

De Heilige Driehoek is een regio gesitueerd in Oosterhout, ten noorden van Breda, Nederland.
Het is een aaneengesloten gebied, ruim honderd hectaren groot, met als kern drie aan elkaar grenzende kloostercomplexen. Daaromheen liggen tuinen, landerijen en monumentale boerderijen.  Een unieke locatie voor kunst en spiritualiteit.

 

Dat vinden ook de organisatoren van de Eerste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Van 16 september tot en met 22 oktober verbindt deze manifestatie hedendaagse kunst aan plaatselijk religieus erfgoed. Vijfentwintig  gerenommeerde kunstenaars lieten zich inspireren door de kloosterentourage.  

 

De thema’s religie, spiritualiteit en liefde kleuren dit project met meer dan 150 kunstwerken waaronder schilderijen, fotografie, video, muziek en sculpturen. De Biënnale is te bezoeken in de drie kloostergebouwen en de omliggende tuinen.
 

Van 16 september tot 22 oktober 2017
Sint Paulusabdij , Onze Lieve Vrouweabdij  en Sint Catharinadal, in Oosterhout
www.kunstindeheiligedriehoek.nl

 

 

Reinoud van Vught- zonder titel, acryl en inkt op papier, 2017, fotograaf: Peter Cox.

 

 

 

 Erik Zwaga - ontwerp voor d’Oranjeboom bloeit - fotograaf: Michel Wielick

 

 

 

R: Carolein Smit – Man van Smarten – keramiek – fotograaf: Winnifred Limburg

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT

Please reload

Kunstletters is een uitgave van Kunstwerkt.