Withete nachten: fotografie van Antony Cairns

23/2/2017

De fotografie van de Engelse kunstenaar Antony Cairns toont zijn fascinatie voor alternatieve drukmethodes en chemische processen. Zijn beelden zitten op de grens van het herkenbare en tonen withete fragmenten van steden en ruimtes. In Stieglitz 19 in Antwerpen toont hij twee reeksen. Zijn bezoek aan het Japanse Osaka leverde een bijzondere reeks nachtfoto’s op, waarvoor hij gerecycleerde materialen van het vroege digitale tijdperk gebruikte, IBM-ponskaarten. Een andere reeks toont beelden van Los Angeles en Las Vegas, gemaakt met Agfa-film en chemisch bewerkt, waardoor ze in een bijzonder metaaleffect baden.

 

Stieglitz 19, Antwerpen

Nog tot 4 maart 2017

www.stieglitz19.be

Foto: Antony Cairns - LV series

 

Foto: Antony Cairns - OSC series

Foto: Antony Cairns - LA-LV series

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT

Please reload

Kunstletters is een uitgave van Kunstwerkt.